Pune o fapta buna la temelia Clinicii Nera

vineri, 23 ianuarie 2009

Alexandra II

Tudor Alexandra are dreptul sa traiasca o viata normala

Are 10 ani.
Are o sora mai mică care așteaptă să se facă bine. Familia ei este din Râmncu Vâlcea și așteaptă un semn bun de la noi in fiecare zi.

Cum a început această cumplită boală? Ca un efect secundar al unui tratament de epilepsie ușoară (care ar fi trebuit să dureze 5 ani), evoluând în hepatită și apoi în purpură, pete de culoare roșie pe piele care la apăsare nu dispar, cauzate de celulele limfocite moarte, doar tratamentul cu trombocite le poate curăța.

Diagnostic: Aplazie medulară severă
Organismul ei nu mai produce trombocite, care ajută la coagularea sângelui, de aceea are nevoie de transfuzii (de trombocite, pentru că i se vor extrage din sângele primit de la donatori numai trombocitele) și acestea mor în 5 zile și are nevoie apoi de alte si alte transfuzii.
Putem dona orice grupă de sânge pentru ca Alexandra a fost înregistrată la banca de sânge, astfel, Institutul de Hematologie este obligat sa ii furnizeze atât sânge AB pozitiv cât sânge a fost donat pentru ea, indiferent de grupa sangvină (fiind astfel donatori în banca de sânge).

A urmat un tratament cu TG (timoglobulină, din sânge de iepure, un tratament din Spania).
Tratamentul pe care l-a urmat a avut durata de 5 zile, de Luni, 19 Ianuarie 2009 până astăzi 23 Ianuarie și au costat familia 52 milioane de lei.
Se așteaptă 3 luni rezultate, timp în care săptămânal fetița este monitorizată la Spitalul Fundeni din București. Dacă în 3 luni de zile își va reveni și în acest caz trebuie ținută apoi 3 ani sub observație.
Daca nici dupa aceste 3 luni nu se văd rezultate, doctorii Ilarion si Coliță repetată tratamentul, cu alte costuri, imi povestește tatăl fetiței, care nu are o situație financiară foarte bună. Îmi spune că bani de medicamente i se cer în fiecare zi în spital. Dar, încă o data, îmi zice, el nu cere bani, mai important este să aiba sânge toata perioada de 6-8 luni (încă nu se știe cât, poate până la 3 ani) cât trebuie urmarită evoluția acestei boli grave. In trei ani de zile ciclul sangvin ar trebui să se regleze, dacă aceste tratamente dau roade.

Îl ajută toți prietenii cât de mult pot cu bani, dacă putem să-l ajutăm si noi, el a deschis pe numele fetiței un cont umanitar la banca Pro Credit:
TUDOR ALEXANDRA MIHAELA
RO47MIRO-0000-65116085-02-01
Bani pot fi depuși și în contul tatălui ei, la Banc Post:
TUDOR GHEORGHE
RO38RNCB0318062883100001

Donatorii trebuie să fie întinși pe o perioadă lungă de timp, astfel, nu vom merge toți odată, ci unul azi, unul peste 3 zile, apoi unul peste 5 zile. Astfel ca Alexandra să poată avea aceste trombocite pe toată perioada tratamentului.

Acum, din rezerva ei de la Spitalul Fundeni, Alexandra speră la o viață normală, să își reia și ea scoala, trebuia să fie clasa a patra acum.
Ne rugăm pentru ea și încercăm să o ajutăm pe ea și familia ei să treacă cât mai ușor peste aceste momente grele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Fiti liberi sa-mi comentati gandurile