Pune o fapta buna la temelia Clinicii Nera

miercuri, 18 martie 2009

Help

Iata strigatul de ajutor al parintilor lui Stefanut.

In anul 2006 am reusit dupa multe cautari si formalitati sa luam in plasament de urgenta in vederea adoptiei, o minune de baietel de doar trei saptamani abandonat la nastere. Nimeni n-ar putea sa descrie in cuvinte fericirea pe care a adus-o acest pui de om in casa si familia noastra.
Un an de zile a durat procedura de adoptie, un an de zile de alergat prin tribunale, un an de emotii, un an de trait cu teama in suflet ca poate nu va fi al nostru. Dar dragostea noastra pentru Stefanut si credinta in Dumnezeu ne-au ajutat, si pe 30 ianuarie 2007 am primit vestea cea mare: I se eliberase certificatul de nastere micutului, iar ca parinti figuram noi. Era visul devenit realitate,era o bucurie si o satisfactie enorma.
Visul nu a tinut decat 8 luni de zile. In luna septembrie 2007 la recomandarea medicului pediatru am facut la Institutul National de Hematologie Transfuzionala niste analize amanuntite. Ingerasul nostru a fost diagnosticat : beta Talasemie majora (Anemia Cooley). Am incremenit. A “cazut” Cerul pe noi in acel moment si nu reuseam sa ne oprim din plans.
NU DORIM NIMANUI SA STIE CAT DE GREA E SUFERINTA CAND NE ASTEPTAM LA ALTCEVA, CAND ERAM SIGURI DE FERICIRE!
Asa au inceput intrebarile si cautarile pe internet si ne-am ingrozit. Din tot ce am studiat reiesea un singur lucru: copiii care sufera de această boala nu ajung la maturitate.
Talasemia este o boala hematologica (a sangelui) ereditara (cu transmitere genetica, adica de la o generatie la alta) in care organismul produce prea putina hemoglobina. Hemoglobina ajuta eritrocitele (celulele rosii) să distribuie oxigenul in toate celulele organismului. Nivelul scazut al hemoglobinei duce la anemie care se manifesta prin slabiciune si oboseala. Cazurile severe de anemie duc la afectarea organelor si in final chiar la deces. Daca transfuziile de sange se incep de la varste mici si se continua pe tot parcursul vietii, se considera ca prelungesc durata de viata. Decesul survine in urma afectarii organelor precum inima sau ficatul. Lipsa incarcarii cu oxigen si supraincarcarea cu fier a sangelui transfuzionat duc la afectarea organelor.
Refuzam sa credem ca diagnosticul este corect, speram din tot sufletul ca medicii sa se fi inselat, nu credeam ca soarta putea fi asa de cruda cu Stefanut. Am repetat analizele la mai multe centre medicale dar diagnosticul a fost acelasi. Din septembrie 2007 si pana in prezent Stefanut merge lunar la analize la “Institutul Fundeni” pentru a urmarii evolutia bolii. In decembrie 2008, medicul lui curant ne-a informat despre evoluţia negativă a bolii si ne-a dat ca singura alternativa viabila transplantul de celule stem hematopoietice (transplant de maduva osoasa).
Cele mai remarcabile succese in tratarea acestei boli s-au realizat la Clinica Mediteraneeana din Roma, la Prof. Dr. Guido Lucarelli. Costul acestei interventii este aproximativ 150.000 EURO, suma enorma pe care nu o putem strange fara ajutorul DUMNEAVOASTRA (vezi si cazul copilului ANDU NICUT)

In cazul lui Stefanut costul interventiilor se ridica, din pacate, la suma de 171.000 EUR din cauza faptului ca nu se cunoaste mama naturala. Surplusul de bani reprezinta costurile cautarii unui donator in Registrul International al Donatorilor.

VA RUGAM, VA IMPLORAM SA-L AJUTAM PE STEFANUT SA FIE SANATOS SI SA SE FACA MARE!


http://cristianstefan.ro/

Haideti sa-l ajutam cat putem!
Apelez la bunatatea voastra, sa nu lasam pe cei de langa noi fara ajutor, atunci cand putem sa oferim chiar si foarte putin din ceea ce avem (ceea ce Dumnezeu ne-a dat). Sa il incurajam sa treaca peste momentele grele cu incredere, sa-i redam increderea, sa-i dam putere sa poata sa invinga boala ca saa aiba o viata fericita impreuna cu cei dragi!
Stiu ca noi toti ne dorim asta si ca oferind speranta ne face sa ne gandim ca avem un rost in viata, un sens.
Va multumesc!

2 comentarii:

Fiti liberi sa-mi comentati gandurile