Pune o fapta buna la temelia Clinicii Nera

luni, 20 aprilie 2009

God is not on the News - He is in our every thought

Hristos a inviat!

Dumnezeu nu trebuie sa apara la stiri sau pe fata banilor. El e in sufletul nostru, in gandurile noastre. Citind despre aceasta, despre cum Dumnezeu face parte din viata noastra si despre cum il primim in viata noastra, am gasit doua fragmente pe care as vrea sa le citez aici din Invataturile Parintelui Arsenie Boca, care cu mult har si intelepciune ne explica aceste lucruri.

Un destin inteles
Pribegim multi ani in viata fara a ne lamuri un rost in lume. Unii pribegesc fara rost, fara tinta. Altii il cauta toata viata fara sa-l gaseasca sau fara sa stie ca l-au gasit.
Inteleg prin destin rosturile pe care le-a ascuns Dumnezeu in viata fiecarui om si pe care omul trebuie sa le desfasoare la randu-i intre oameni. In fiecare ins e sadita o intentie a lui Dumnezeu, care prin om trebuie sa devina creatie.
In crestinism omul este ridicat pana la cinstea de colaborator al lui Dumnezeu, iar aceasta colaborare este destinul. Talentele sunt inzestrarile acestei colaborari ale lui Dumnezeu cu omul.
Lucrand in sensul inzestrarilor, lucrezi in sensul destinului tau. Omul e nelinistit cata vreme nu stie ce vrea Dumnezeu cu el, ce vrea Dumnezeu de la el.
Viata pamanteasca nu e un scop in sine, ci numai un mijloc, e numai cadrul unui destin sau e in cadrul unui destin.
[...] nu mai este intre oameni destin mai mare decat al lui Iisus. Iar Iisus Si-a asociat la acelasi destin al Sau pe toti ucenicii Sai din veacuri. De atunci Iisus da omului si toata energia Lui divina. Iisus este un destin intruchipat.


Iisus iti graieste in constiinta

In fata lui Dumnezeu te pierzi pe tine, dar te regasesti intru El, asa cum nu te-ai cunoscut niciodata, dar cum poate ca ai dorit intotdeauna. In fata lui Iisus revii la firea ta adevarata, si aici te aduce iubirea de oameni a lui Dumnezeu. Altfel iubeste Dumnezeu, de cum iubeste omul.
Omul amesteca iubirea cu placerea, si asta-i decaderea lui, iubirea lui Dumnezeu te ridica deasupra ta, te creste la marimi sufletesti nebanuite, pana prinzi, intre oameni fiind, asemanare dumnezeiasca.
Daca Iisus fericeste pe cei ce vad in El un sens, o garantie si o desavarsire, insirand pe Prooroci si pe imparati, sigur ca cei ce nu gasesc in aceasta fericirea, sunt nefericiti si nu-l vor vedea niciodata! Aceia sunt "inteleptii" care si-au pierdut Sensul; "inteleptii" fara Iisus.
Fata de Dumnezeu preferati sa fiti copii si veti fi fiii lui Dumnezeu! Aceasta este o intelepciune mai mare (pentru fiii invierii), una din bucuriile lui Dumnezeu scrisa in Cartea Vietii, pe numele fiecaruia care se decide asa.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Fiti liberi sa-mi comentati gandurile