Pune o fapta buna la temelia Clinicii Nera

sâmbătă, 23 ianuarie 2010

Albusul de ou

Intr-un curs la Scoala de Pompieri, au fost invatati ca atunci cand se produce o arsura, fie ea cat de extinsa ar fi, primul ajutor este sa pui partea afectata sub apa rece curgatoare, pana cand se mai racoreste stratul de piele ars si apoi sa aplici un albus de ou, batut usor spuma (ca sa fie mai usor de aplicat).

Se spune ca acest leac l-a descoperit din intamplare o femeie care a pus la fiert un vas cu apa; cand a luat oala care clocotea, apa fierbinte a sarit pe mana ei si i-a ars o mare parte de piele. A bagat mana imediat sub jet de apa rece, si-a tinut-o acolo destul timp ca sa nu mai simta arsura, cu toate ca durerea era ingrozitoare.

Apoi, pentru ca nu avea in casa nici un unguent, a spart doua oua, a separat albusul, l-a batut putin si l-a intins pe arsura. Pe parcursul a 30 minute, a aplicat albusul pe piele, strat dupa strat, pe masura ce aceasta se usca si ramanea o pelicula care apoi se intarea, si care era colagenul natural. Mai tarziu, nu a mai simtit durerea si in ziua urmatoare abia mai avea o urma rosie-maronie pe locul arsurii. Ea a crezut ca va ramane cu o cicatrice oribila, dar spre surprinderea ei, dupa 10 zile, nu mai avea nici o urma a acelei intamplari. Nici culoarea pielii nu s-a schimbat; parte arsa s-a regenerat total, datorita colagenului existent in albusul de ou, care in realitate, este o placenta si este plina de vitamine.

ORICAND POATE EXISTA CINEVA CARE SA AIBA NEVOIE DE ACEST MESAJ.
TRANSMITE-L SI ALTORA! SPER SA NU FIE NEVOE SA FOLOSITI ACEASTA INVATATURA DAR E BINE DE STIUT.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Fiti liberi sa-mi comentati gandurile