Pune o fapta buna la temelia Clinicii Nera

miercuri, 27 aprilie 2011

CUM SUNT ADEVARATII UCENICI AI LUI HRISTOS SI FII AI INVIERII?


Lumea s-a saturat de predici, ea are nevoie de Hristos! Nu vorbe, ci fapte se cer!
Iisus i-a iubit pana la capat…
I-a iubit pana la capat!

Nimic nu este mai necesar intre oameni decat Dumnezeu si decat iubirea adevarata si statornica. Iubirea este in stare sa faca singura cat toate celelalte impreuna, pentru ca ea le cuprinde in sine pe toate celelate.

Fiecare iubire curata este binecuvantata pentru timpul cat tine, dar iubirea care tine pana la capat este binecuvantata vesnic.

Iubirea care tine numai o vreme poate avea un pret marginit sau poate sa nu aiba nici unul. Dar cea care tine pana la capat, aceea are un pret nepretuit, pentru ca iubiri vremelnice pot fi oricate, dar iubirea pana la capat nu este decat una.

Lumea avea nevoie si de adevar si de iubire. Ca sa fie inteles, adevarul avea nevoie de dovada minunilor. Ca sa fie urmata, iubirea are nevoie de dovada jertfei. Numai Hristos le-a putut arata pe amandoua. De aceea, adevarul Lui este unicul adevar vrednic de primit si iubirea Lui este unica iubire vrednica de urmat.

Adevarul este invatatura Sa, iubirea este pilda Sa.

Ele sunt El, caci una straluceste prin cealalta: adevarul prin iubire si iubirea prin adevar, iar amandoua prin eternitatea lor.

Ca sa poti cunoaste pe cineva cu adevarat, uita-te cum a iubit. Cine n-a iubit pana la capat, acela nu este crestin adevarat. Daca dupa aceasta cauti sa cunosti pe cineva, nu te vei insela niciodata.

In cei care se aseamana mai mult cu Domnul Iisus se gasesc inmanuncheate toate insusirile Lui, dar mai ales dragostea neschimbata.

Dragostea lui Dumnezeu este minunata, nu numai fiindca ea este dusa pana la capat, ci mai ales pentru ca este dusa pana la capat pentru toti, chiar si pentru vanzatorul Sau, chiar si pentru calaii Sai. Aceasta dragoste n-a facut rau nimanui, nici macar nu a dorit raul nimanui, caci Dragostea stie sa le faca pe toate, numai raul nu stie sa-l faca.

Suflete crestin, nu te mai numi astfel daca nu ai iubire! Nimic nu este mai crestin decat iubirea si nimic mai pagan ca lipsa ei.

Pentru a fi un om viteaz iti trebuie tarie; pentru a fi om drept iti trebuie cinste; pentru a fi vrednic iti trebuie constiinta, iar pentru a fi sfant, iti trebuie neaparat iubire.

Bunule Dumnezeu, Care ne iubesti, fii binecuvantat in veci si fii vesnic slavit pentru toate binefacerile Tale fata de noi! Iar pentru dragostea cea mare cu care ne-ai iubit pe cand noi eram inca vrajmasi ai Tai, pe cand eram inca departe de Tine si pe cand eram straini de poruncile Tale, fii de o mie de ori binecuvantat, caci numai un Dumnezeu poate iubi astfel!

Te rugam, Doamne, sa ne ajuti ca sa Te putem urma pe Tine in toate: in blandete, in rabdare, in intelepciune, in mila, in darnicie, in iertare, in infranare, in vorbire, in toate. Dar in nimic nu Te rugam atat de mult sa ne ajuti sa Te urmam pe Tine, ca in iubire. In iubirea plina de toate aceste virtuti, dar statornica, netulburata si nemicsorata pana la capat, pentru ca prin aceasta sa cunoasca toti oamenii ca suntem ucenicii Tai.
Continuare...Parintele Martir Constantin Sarbu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Fiti liberi sa-mi comentati gandurile