Pune o fapta buna la temelia Clinicii Nera

miercuri, 22 iunie 2011

Marian Teofan - bebe are nevoie urgent de sprijinul nostru, donand 6 euro la 0900.900.086

Marian Teofan are acum aproape un an si trei luni. Are leucemie, asa s-a nascut. Are nevoie de sprijinul nostru, de rugaciunile noastre sa poata invinge boala! Dumnezeu a ingaduit aceasta pentru ca are un plan maret cu fiecare dintre noi, fiti parte al acestui plan divin si acordati-i o sansa la viata lui Bebe Marian si alinare suferintelor familiei lui!

Concert Tronos de multumire lui Dumnezeu pentru Siluan si umanitar pentru pruncul Marian Teofan
In seara zilei de 25 Martie 2011, la praznicul Bunei-Vestiri, am dorit sa multumim Bunului Dumnezeu pentru toate binefacerile revarsate asupra noastra si asupra lui Siluan in vremea de acum si de odinioara! Am organizat asadar, impreuna cu bunul nostru prieten, P.C. parinte diacon protopsalt Mihail, conducatorul grupului de psalti ai Catedralei Patriarhale, un concert al grupului Tronos, in biserica noua-parohiala din Zarnesti, cu hramul Sfintii Imparati Costantin si Elena si Sfantul Cuvios Siluan Athonitul! Concertul a fost precedat de savarsirea slujbei de Te-Deum cu pomenirea binefacerilor primite de noi si Siluan, de la Dumnezeu precum si pomenirea in rugaciune a pruncului Marian-Teofan din Iasi, fiul parintelui Vasile-Razvan Grierosu de langa Iasi. Cantarile psaltice interpretate cu atata maiestrie de catre membrii grupului Tronos, au determinat multa emotie in sufletele celor prezenti iar la un moment dat, printr-o interventie telefonica a parintelui Vasile-Razvan, a fost facut cunoscut, cazul pruncului Marian-Teofan, despre care puteti afla, (si va rugam pe toti sa aveti in vedere si acest caz) pe blogul bebemarian.wordpress.com


Povestea Bubulinei
Bubulina este o mica planeta – asteroidul cu numarul 243.458, descoperit de astronomii Mauro Graziani si Fabrizio Tozzi, numit astfel in memoria ei….un omagiu adus de catre o tara in care ea a trait mai putin de trei saptamani….
Bubulina era Marina Denisa Botofan, o fetita dulce, copil unic la parinti si viata bunicii ei. La varsta de 10 luni s-a imbolnavit de Leucemie Acuta Limfoblastica. A stat intr-un spital din Bucuresti timp de noua luni si a trecut prin chimioterapie, infectii, transfuzii. A raspuns pozitiv la tratament, a intrat in remisie si a fost externata inainte de Craciunul anului 2009. Timp de 6 luni, Bubulina a redevenit un copil vesel si sanatos. Anul trecut, in luna iunie, s-a reintors cosmarul. Ajunsa inapoi la spital, medicii au ridicat din umeri si au trimis-o la alt spital din Bucuresti, unde mama a fost intrebata: “De ce nu i-ai facut transplant?” De unde puteau sa stie parintii ca fetita ar fi avut nevoie de un transplant? A reinceput chimioterapia, la care in prima faza Bubulina a raspuns pozitiv. Apoi organismul ei nu a mai reactionat la nimic….cresteau dozele de citostatice si cresteau si limfoblastii (celulele leucemice). Pana cand intr-o zi si al doilea medic a ridicat din umeri si a trimis-o acasa….sa se stinga in “liniste”.

Nu am putut accepta sfarsitul vietii acestui copil si am apelat la toate clinicile din Europa. Trei spitale din Italia au acceptat sa o interneze si sa incerce. S-a ales spitalul care o putea interna intr-un timp foarte scurt si care a acceptat sa o trateze cu un avans, pentru ca familia Bubulinei nu isi putea permite sa plateasca tratamentul. Sansele ei de a raspunde la chimioterapie si de a ajunge la transplant erau de 5%. Asa am ajuns sa zbor cu Bubulina catre Italia…..am transportat-o cu un avion normal. Avea 100% limfoblasti in maduva, recadere la sistemul nervos central, infectii cu Klebsiella si Pseudomonas, febra 39. A dormit tot drumul.

Speranta noastra a fost un citostatic nou aparut in Europa pentru copiii cu leucemie rezistenti la chimioterapie. Intreg personalul s-a indragostit de Bubulina si toti au facut tot ce le statea in putinta. Din pacate, din lacrimile pe care le-am vazut in ochii medicului in prima seara in care am adus-o, am inteles ca cei 5% sanse erau doar 5%. Bubulina dormea cu o icoana in brate si cu Linda, papusa ei. Spunea “Tatal nostru” in fiecare seara. Nu se stie daca ar fi reactionat la acel citostatic….pentru ca la doua saptamani dupa chimioterapie Pseudomonas-ul i-a atacat plamanii. Doua echipe de medici au supravegheat-o permanent timp de 4 zile, dar Bubulina s-a stins sub ochii mamei. S-a nascut in Spania, a trait in spitalele din Romania si s-a stins intr-un spital din Italia.

Poate ca veti spune ca boala a fost foarte agresiva…, poate ca nu ar fi raspuns nici la acel citostatic, poate ca ar fi putut sa recada din nou oricum….nimeni nu stie. Dar…poate daca i se facea acel transplant la timp, poate daca ar fi fost trimisa la o clinica din strainatate imediat dupa ce a recazut….poate daca nu ar fi avut si infectii…ar fi trait.

Dupa Bubulina ne-au ramas amintirea zambetului ei de copil inocent, numele unui asteroid si al unei asociatii care s-a infiintat in Italia in memoria ei. Cu toate ca suferinta ei este inexplicabila in cuvinte, mama ei incearca acum sa ajute alti copii aflati in aceeasi situatie.
Probabil ca bebelusul Marian va inspira imaginea unui copil vesel si sanatos. Poate ca va imaginati ca un copil care este in remisie este vindecat. Din pacate, nu este asa. Riscul lui de recadere este foarte inalt. Eu mi-am promis ca voi face tot ce imi sta in putinta pentru ca bebelusul Marian Teofan sa traiasca. Fac un apel la voi sa nu ramaneti indiferenti. Impreuna ii putem da o sansa la viata!

Acestea sunt cuvintele Cristinei Dragos – Asociatia “Bubulina”, care s-a confruntat direct cu o asemenea situatie, si care nu poate sa nu ne transmita prin ce trec acum parintii lui Teofan.


Mai multe detalii despre cazul lui Marian Teofan, gasiti pe blogul bebemarian.wordpress.com.
Se pot face si donatii prin telefon, numai din reteaua ROMTELECOM.

Numarul pentru donatii este 0900.900.086 si costul unui apel este 6 Euro.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Fiti liberi sa-mi comentati gandurile