Pune o fapta buna la temelia Clinicii Nera

vineri, 25 noiembrie 2011

Stefania are nevoie mare de ajutorul nostru

Buna ziua,

Indraznesc cu un apel pentru un var de-al meu care are o fetita de un an si cateva luni cu un diagnostic greu. Cand nu va mai suporta tratamentul chimioterapic, va fi nevoie urgenta de operatie in strainatate. Deocamdata doar o clinica din Ilalia le-au raspuns la cerere, iar cheltuielile se vor ridica la o suma de peste 20.000 de euro. Deja fetita incepe sa aiba reactii adverse la tratament, deci operatia se apropie. Mai jos aveti un link catre blogul fetitei si tot acolo gasiti si modalitati de ajutor. Daca nu putei ajuta financiar, macar dati mai departe cunoscutilor. Nu este o escrocherie de facut bani, este chiar varul meu si fetita lui.
http://sansapentrustefania.wordpress.com/

Multumesc,
Adrian-FlorinO sansa pentru Stefania – Povestea noastra
Suntem parintii Stefaniei, de 1 an si 3 luni diagnosticata cu nefroblastom bilateral cu predominanta blastemala (tumoare renala maligna bilateral cu risc de grad inalt III – multiple formatiuni canceroase pe ambii rinichi).
Apelam la bunavointa dumneavoastra pentru a putea salva viata fetitei noastre.


La varsta de 10 luni, pe 30 aprilie 2011, la un control de rutina s-a depistat ceva palpabil in partea stanga. Intr-o prima faza medicul dinBacau, de unde si suntem de altfel, a crezut ca este splina marita si a vrut sa o vada la un ecograf. La ecograf s-a depistat ca rinichii sunt foarte mariti si cu multiple formatiuni pe ei. De la Bacau ne-au trimis la Iasi unde am facut o serie de investigatii, ecograf, CT (computer tomograf), si biopsie si s-a pus dignosticul de tumori renale nodulare bilateral si anume nefroblastom bilateral cu predominanta blastemala.

S-a hotarat inceperea chimioterapiei in data de 19 mai 2011 laIasi. In Iasi ni s-a spus ca nu au mai avut caz ca al nostru si atunci am continuat tratamentul la Institutul Oncologic din Cluj.
Am facut protocolul de chimioterapie preoperator iar cand am facut un nou CT dupa tratament, doctorii din Cluj au ajuns la concluzia ca suntem un caz nou si pentru ei. Cazul fetitei noastre este atipic, intrebandu-se cum de are functie renala buna fiind atat de multe tumori in ambii rinichi. Tumorile s-au mai diminuat, in proportii diferite, dar tot nu poate fi inca operata.

Chirurgii din tara cu care am discutat (din Cluj si Bucuresti) au spus ca nu pot decat sa scoata rinichii. Scoaterea ambilor rinichi presupune dializa pana in momentul in care se poate face un transplant, care s-ar putea realiza abia dupa minim 2 ani de la terminarea chimioterapiei (care nu se va sfarsi odata cu operatia), deoarece nu trebuie sa mai existe in organism nici o celula canceroasa pentru a se putea face transplantul. In aceasta perioada ar trebui sa facem dializa.
Deasemenea doctorii din tara cred ca daca ajungem sa depindem de dializa de la o varsta atat de frageda (pana in 2 ani), fetita nu va rezista fizic acestui proces. Doctorii ne sfatuiesc sa mai continuam chimioterapia pana nu mai raspunde la tratament si atunci sa intervina chirurgical foarte rapid. Fetita fiind atat de mica riscurile operatiei sunt foarte mari si lipsa aparaturii performante din Romania ii poate pune chiar viata in pericol.

Datorita vestilor atat de nemultumitoare primite de la doctorii chirurgi din tara am luat legatura si cu cei din afara, contactand mai multe clinici din Italia, Austria si Turcia.
Un prim raspuns a venit din Italia, comunicandu-ne faptul ca deocamdata ar putea salva o parte din rinichiul drept al fetitei, dar sansele de salvare a unuia sau chiar a ambilor rinichi, ar putea creste daca raspunde, in continuare, la tratament.
Operatia in Italia costa 22800 EUR (desi initial de la clinica ne-au spus ca suma necesara pentru operatie ar fi 10 000 EUR, neavand in vedere atunci faptul ca vor fi necesare 2 interventii chirurgicale, cate una pentru fiecare rinichi in parte), bani pe care nu ni-i putem permite dintr-o indemnizatie de crestere copil si salariul sotului de 800 RON pe luna.
Un imprumut bancar nu mai putem face, pentru ca nu ne mai incadram, avand deja o rata de 120 EUR pe luna si cheltuielile aferente, avand si copilul in intretinere, iar unul din medicamentele folosite in tratamentul curent este achizitionat de noi, nemaifiind importat in Romania.
In disperarea de a ne salva fetita apelam la bunavointa, sprijinul dumneavoastra si al celorlalti pentru a putea strange suma de bani necesara operatiei.
In situatia in care nu ne puteti ajuta financiar, va rugam sa transmiteti apelul nostru disperat catre alte persoane, pentru a populariza cazul nostru, in speranta ca, putin cate putin, o vom putea ajuta pe Stefania, ii vom da o sansa la copilarie, la viata.

Pentru orice intrebare sau informatie ne puteti contacta la numerele de telefon: 0745 956 766 – Mirela sau 0742 01 88 47 – Laurentiu sau la adresele de e-mail: mirela_curbat@yahoo.com, ori curbat_laurentiu0742@yahoo.com
Pentru orice suma pe care o puteti dona Stefaniei va sunt la dispozitie conturile:
RO34RZBR0000060014011140 – RON
RO39RZBR0000060014011147 – EUR
Banca: RAIFFEISEN BANK – Agenţia Narciselor Bacau
COD SWIFT: RZBR ROBU
Titular cont: Curbat Mirela Iuliana
sau
RO78BTRL00401201B12318XX – RON
Banca Transilvania, Agentia Narcisa Bacau
COD SWIFT: BTRL RO22
Titular cont: Curbat Laurentiu
ori
RO69RNCB0532061906950001 – RON
Banca Comerciala Romana, Agentia Aviatori Bacau
COD SWIFT: RNCB RO BU
Titular cont: Curbat Laurentiu


Vesti din Italia

Multumesc tuturor celor care au citit blogul nostru in ultimele zile si care sunt alaturi de noi, atat cu informatiile transmise pe mail, cat si cu diferite sume de bani care au “intrat” in conturile deschise pentru Stefania.

Suntem din nou acasa, la Ioana (gazda noastra din Cluj, care ne-a devenit si buna prietena) si care ne ajuta, asa cum poate si careia vreau sa ii multumesc, inca o data, cu aceasta ocazie.

Atat eu, cat si Stefania, suntem destul de obosite, dupa tratamentul pe care l-am facut in ultimele 2 zile – 14 ore de perfuzie pentru un copil de un an si 3 luni e destul de mult, dar ne rugam la Dumnezeu ca organismul ei sa lupte si sa putem continua tratamentul cat mai mult timp, astfel incat sansele de salvare a rinichilor sa creasca cat mai mult.

Astazi am primit si un document pe care il asteptam cu nerabdare de mai bine de o saptamana – scrisoarea de la clinica din Genova, Italia, care sa ne confirme faptul ca suntem acceptati pentru interventia chirurgicala si tratament in cadrul clinicii si costurile acesteia.

Din pacate, odata cu scrisoarea a venit si o veste… neasteptata. Desi la prima discutie ni s-a spus (ce-i drept verbal) ca interventia chirurgicala costa in jur de 10.000 EUR, avand in vedere faptul ca vor fi doua interventii chirurgicale (nefiind posibila interventia chirurgicala pe ambii rinichi simultan), costul estimativ al “pachetului” (analize preliminare, tratament pre si post operator si cele 2 operatii) se ridica la 22.800 EUR.

Speram si luptam, in continuare, asteptam vesti si de la celelalte clinici pe care le-am contactat si va rugam, in continuare, sa ne sprijiniti, cu popularizarea cazului nostru catre oameni cu suflet mare, astfel incat copilul nostru sa poata rade din nou.

Multumim,

Mirela

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Fiti liberi sa-mi comentati gandurile