Pune o fapta buna la temelia Clinicii Nera

joi, 20 decembrie 2012

Sf. Cuv. Patapie arata in chip minunat ca ne-ortodocsii nu au botez valid/lucrator

Am cunoscut mai multi oameni care, desi erau practicanti in confesiunea lor crestina, de abia dupa ce au primit Botezul ortodox au simtit lucrarea harului. Adica, experienta de mai sus nu este singulara.
Va spun aceasta nu spre a ocari pe cei de alte credinte (caci este Dumnezeu care judeca si nici Sfantul Patapie nu jigneasca, ci sa trezeasca), ci spre intarirea in credinta noastra ortodoxa si pentru ca sa stim ca cei de alte credinte, cand vin la Ortodoxie, trebuie primiti prin Sfantul Botez, nu doar prin Mirungere ori Spovedanie. Dragostea ne cere sa le impartasim Adevarul, nu sa ii cocolosim... 
Pentru fiecare dintre ortodocsi este vital sa dorim sa ne rugam mai mult, sa ne spovedim, sa postim, sa primim Sfanta Impartasanie cat mai des, cu binecuvantarea duhovnicului - nu numai in cele patru posturi mari. Fara acestea, adica fara cainta si intoarcerea sincera a inimii catre Dumnezeu, nu vom ajunge la simtirea harului, chiar daca am fost botezati de mici - pentru ca am pierdut prin pacat starea inalta primita atunci.
Stiu oameni care, dupa ce s-au spovedit si s-au impartasim mai des, au avut o schimbare atat de mare in sufelt, incat si-au schimbat radical viata, s-au lasat de viciile sau patimile pe care le aveau, unii au simtit chiar darul de a pleca la manastire.
Post cu folos in continuare, spre a ne putea bucura mai adevarat de marile sarbatori ce ne stau inainte!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Fiti liberi sa-mi comentati gandurile