Pune o fapta buna la temelia Clinicii Nera

vineri, 1 februarie 2013

Semne vitale - buletin informativ PRO VITA Ianuarie 2013


Semne vitale - buletin informativ PRO VITA ianuarie 2013
SEMNE VITALE - buletin informativ al Asociației PRO VITA pentru Născuți și Nenăscuți - Fil. București Nu se afișează corect? Clic aici pentru a vizualiza în browser-ul tău
Donează acum!
Follow on Twitter Ciripim pe Twitter
Friend on Facebook Să fim prieteni pe Facebook
Forward to Friend Trimite unui prieten

Scurtă poveste despre curaj

La doar 16 ani, Adelina a preferat să plece de acasă decât să își avorteze fetița. Părinții au alungat-o, iar „iubitul" a dispărut imediat ce-a aflat că fata este însărcinată. „Știi ce-ai de făcut", i-au spus ei, lăsând-o pradă cu cinism așa-zisei „alegeri", cum numesc această situație promotorii avortului.

Adelina știa, dar n-a făcut. În ciuda tuturor, s-a mutat, a născut-o pe Nicoleta și azi ele trăiesc fericite, deocamdată, într-un centru maternal, câtă vreme Adelina se pregătește de majorat și de bacalaureat. La școală se descurcă foarte bine și, mai mult, este dublă vicecampioană națională de juniori la lupte libere. Este ea o luptătoare? Cu siguranță! Este ea un exemplu pentru alte femei cu sarcină nedorită? Și mai și!

Deși pare o poveste, Adelina există. Iar Pro-vita București înțelege să îi acorde întreg sprijinul - spiritual, juridic și material - pentru stabilirea paternității, pentru continuarea studiilor și a activității sportive de performanță. Adelina va deveni, din aprilie, odată cu desprinderea juridică de părinții care au alungat-o, al doilea Ambasador al Pro-vita București: ea va purta echipament sportiv și competițional cu sigla inimilor îngemănate, la fel cum face deja de câteva luni maratonistul Aristide Necula.

Dar mai multe detalii și fotografii, din luna aprilie încolo. Până atunci... respectăm statutul său de copil (cu copil!)

Aceasta ar fi prima noutate importantă din luna care a trecut de la precedentul buletin informativ al organizației noastre.

A doua noutate este demararea campaniei pentru redirecționarea a 2% din impozitul plătit în 2012 de contribuabilii persoane fizice. Anul acesta vom repartiza banii după cum urmează: 90% pentru copiii și mamele de la Slobozia/Giurgiu și de la Valea Părului/Teleorman; 10% pentru centrul nostru de consiliere și suport destinat mamelor și cuplurilor. Detalii și formulare pe saitul www.2lasuta.com, unde găsiți și date despre campaniile anterioare și răspunsuri utile la alte întrebări legate de campanie. Ne bazăm mult pe sprijinul vostru, al familiilor și prietenilor voștri. Ne finanțăm integral din surse private, astfel încât, dacă apreciați activitatea noastră, vă rugăm să ne susțineți prin acest gest simplu.

Mai sunt multe alte lucruri noi. Nu vrem să vă mai reținem, așa încât le găsiți mai jos, în rezumat.

PRO VITA București

PS - În afară de „2%" puteți face și donații, prin aceleași mecanisme simple și sigure, inclusiv online. Clic aici pentru detalii. Apreciem bunătatea voastră.

Ce este nou?

Marșul pentru Viață - 2013

Am început pregătirile pentru cea mai importantă manifestare publică de peste an - marșul pentru Viață, 23 martie 2013. Anul trecut au participat 21 de localități. Și anul acesta căutăm voluntari și organizatori. Vă invităm pe saitul și grupul nostru de discuții - detalii aici.


Raport privind traficul de organe

Am solicitat delegației române la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei susținerea raportului Marquet asupra combaterii traficului de organe. Intenția raportorului este adoptarea unei Convenții contra traficului de organe umane, primul document internațional dedicat acestei probleme. Detalii.

40 de ani de avort liber în SUA

Pe blogul colectiv culturavieții.ro am dedicat o serie de articole macabrei aniversări a 40 de ani de la legiferarea avortului în SUA. Morți fără număr, cu zecile de milioane - iată moștenirea lăsată de judecătorii Curții Supreme federale. Citește


Pași pentru modernizarea centrului Pro-vita de la Slobozia/Giurgiu

Acțiunea pornită cu sprijinul vostru în luna octombrie 2012 a avansat și putem spune că iarna aceasta este mult diferită pentru cei 26 de copii aflați în grija părintelui Valentin și a preotesei Veronica la centrul Sf. Arhangheli al Pro-vita Giurgiu. Citiți aici.

Centrul juridic Pro-vita

În urma experienței din ultimii ani, am deci reunirea tuturor activităților de reprezentare în instanță, consiliere juridică și politici publice în Centrul Juridic Pro-vita. O noutate absolută. Argument și detalii aflați aici.

Consiliere în sarcina nedorită

Centrul de consiliere este una din activitățile noastre cele mai importante și fructuoase și de aceea vă reamintim existența lui. Poate aveți pe cineva care are nevoie de serviciile noastre. Până acum, niciuna dintre femeile care au dus sarcina la bun sfârșit NU a regretat. Detalii și programări.
2013 Asociația PRO VITA Filiala București
Primești acest mesaj datorită legăturii speciale dintre noi. Îți mulțumim pentru prietenia ta!

Adresa noastră:
Asociația PRO VITA Filiala București
Str. Zmeica, nr. 12, sector 4
București 041107
Romania


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Fiti liberi sa-mi comentati gandurile