Pune o fapta buna la temelia Clinicii Nera

duminică, 6 octombrie 2013

Viitor de câine

SEMNE VITALE - buletin informativ al Asociației PRO VITA pentru Născuți și Nenăscuți - Fil. București Nu se afișează corect? Clic aici pentru a vizualiza în browser-ul tău
Fă o donație!
Follow on Twitter Ciripim pe Twitter
Friend on Facebook Să fim prieteni pe Facebook
Forward to Friend Trimite unui prieten
În România, dreptatea umblă cu capul spart.

Probabil nu există persoană care să nu se fi săturat de povestea interminabilă a câinilor fără stăpân. După ani de lamentări, mitinguri pro și contra, legi și contra-legi, a trebuit să se întâmple o nenorocire ca să se ia măsuri radicale pentru protejarea vieții oamenilor.

Mai exact, a unora dintre ei. Ceilalți, care au ghinionul să nu se fi născut încă, valorează în continuare mai puțin decât un câine. Zilnic, undeva între 400 și 500 de copii nenăscuți pier sub chiuretă sau aspirator, fără să stârnească atâtea pasiuni, leșinuri și discursuri televizate. Avortul a ajuns o banalitate.

Ieri, după ce președintele a promulgat legea care permite eutanasierea, premierul a anunțat că a adoptat un maidanez. „Nu o să fiu mândru să trăiesc într-o țară care își măcelărește câinii”, ne-a spus el. Aproape să ne dea lacrimile de emoție. Dar să trăiți într-o țară care își măcelărește viitorul, este un motiv de mândrie, domnule Ponta? Și dvs., la fel ca mai toți colegii parlamentari, ați votat împotriva propunerii legislative (detalii) care instituia o măsură minimă de protecție, oferind femeilor în situație de criză legată de sarcină un sprijin și relaxarea tensiunii pe care anturajul, de multe ori familia, o exercită asupra lor.

Așa că vă propunem, domnule prim-ministru, dragi parlamentari, să vă îngrijiți de toți câinii fără stăpân: cu siguranță vor putea asigura dezvoltarea țării, plata pensiilor, sănătatea pentru cei vârstnici sau construcția morganaticelor autostrăzilor, pe care toți liderii de după 1989 ni le promit. Cine știe, poate vor învăța câinii să toarne fundații - pentru că oameni în România nu prea se mai nasc.

Numărul avorturilor în România depășește numărul populației în viață. Statistica o găsiți aici. Suntem probabil un unicat în lume. La ce fel de viitor poate spera o națiune care se autodistruge cu bună știință? Un viitor de câine, desigur.
 
PRO VITA București
 
PS: Cum iarna se apropie, trebuie de-acum să ne preocupăm de provizia de lemne de foc pentru casa noastră socială (www.valeaparului.ro). Din experiența anilor trecuți știm că necesarul este de cca. 6 tone, la un preț de (circa) 270 lei/tonă.
Vă rugăm să sprijiniți această acțiune printr-o donație: online aici sau prin transfer bancar în contul RO90 RZBR 0000 0600 1377 1027 (lei), deschis la Raiffeisen Bank București, titular Asociația „Pro-vita pentru Născuți și Nenăscuți”. Mulțumim!
 

Ce-am mai făcut (sau au făcut alții) și ar fi bine să știți

Declarație de sprijin pentru legea privind protecția minorilor din Rusia

Un număr de 100 de entități, organizații non-guvernamentale din 33 de țări ale lumii, printre care și 5 din România, au transmis o declarație de sprijin pentru politica de protecție a copilului pe care Rusia o aplică printr-o lege recentă. Declarația a fost transmisă ambasadelor Rusiei din toate țările semnatarelor.
 

Căsătoria - mediul familial optim pentru creșterea și dezvoltarea copiilor

Un studiu realizat de Fundația pentru Căsătorie din Marea Britanie, intitulat „Understanding society” relevă că aproape toate cuplurile care au rămas intacte până ce copiii lor au atins vârsta adolescenței sunt căsătorite.
 

Două opinii juridice remise europarlamentarilor români

În luna care a trecut, am transmis două noi puncte de vedere privind inițiative legislative. De această dată cu privire la drepturile sexuale și reproductive (raportul Estrela) și la reglementarea dispozitivelor medicale pentru diagnostic in vitro (raportul Liese), ambele dezbătute la Parlamentul European.

Studiu individual la „școala provita”

Între avort și infanticid: Juristul polonez Alexander Stepkowski (Ordo Iuris) ne spune de ce dezincriminarea avortului reprezintă doar primul pas pe drumul relativizării protejării vieţii omului la alte vârste.
2013 Asociația PRO VITA Filiala București
Misiunea Pro-Vita: Să ocrotească copilul născut şi nenăscut aflat în dificultate, fără discriminare, până la integrarea sa în familia naturală.

Adresa noastră:
Asociația PRO VITA Filiala București
Str. Zmeica, nr. 12, sector 4
București 041107
Romania

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Fiti liberi sa-mi comentati gandurile